Hoe oude Whirlpool- en Kenmore-wasdrogers te repareren

Als u een oude Whirlpool- of Kenmore-droger heeft die niet werkt, kan deze worden gerepareerd. U kunt veel geld besparen door het zelf te repareren. Anders kunt u een hoge reparatierekening krijgen als iemand het komt repareren. Je bespaart echt veel als je geen nieuwe koopt. En raad eens? Als je het goed laat werken, droogt het je kleding net zo gemakkelijk, en net zo snel en efficiënt als veel van de nieuwe.

Nu eerst een veiligheidstip: zorg ervoor dat de droger is losgekoppeld van de stroom voordat u eraan begint te werken!

Maak de ontluchtingspijp Verwarmde bodywarmer vanaf de achterkant los om het werken te vergemakkelijken. Dit is meestal een flexibele aluminium buis van 4 inch, die de hete lucht en pluisjes van de droger afvoert wanneer deze werkt. Nu moet u bepalen wat het probleem was of wat de droger niet deed. maar geen warmte? Blaasde het gewoon koude lucht en droogde de kleding niet. Er zijn een paar dingen die dit kunnen veroorzaken. Verwijder de metalen achterkant van de droger. Het zit vast met verschillende ¼ “of 3/8” schroeven. Kijk bij de draden. Controleer ze allemaal, ook die aangesloten op het verwarmingselement, thermostaten, enz. Pak de draden vast en zorg ervoor dat ze allemaal in orde zijn. Gebruik zo nodig een zaklamp of een waarschuwingslamp om ze te zien. Soms is er een die is verbrand aan de terminal, dus is losgekoppeld. Dit kan eenvoudig worden gerepareerd door het verbrande uiteinde af te snijden en een nieuwe sluiting op het uiteinde ervan te plaatsen.

Als de draden in orde zijn, controleer dan de thermostaten, de kleine ronde gadgets op het verwarmingselement. Dit kan eenvoudig worden gedaan door de draden los te koppelen en een continuïteitstester te gebruiken om te zien of er stroom doorheen kan lopen. Als er een open circuit is, vervang deze dan door een nieuwe. Als ze in orde zijn, controleer dan het verwarmingselement. De meeste drogers hebben verwarmingselementen met twee aansluitingen. Verwijder de draden en controleer het verwarmingselement met een continuïteitstester.

Je kunt een continuïteitstester in de winkel kopen voor ongeveer $ 15. Je kunt zelfs een eenvoudige maken door een zaklampbatterij, lamp en wat draad te nemen. Soldeer een stuk draad aan de onderkant van de batterij en een ander stuk aan de bovenkant van de batterij. Soldeer een van de draden aan de zijkant van de lamp. Het maakt niet uit welke draad. Soldeer nog een draad aan de punt van de lamp. Ontbloot de uiteinden van de twee draden, die overblijven. Je tester is gebouwd! Controleer dit door de twee draden tegen elkaar te houden. De lamp moet branden. Raak nu dus gewoon de twee draden aan op de twee aansluitingen van het verwarmingselement of de thermostaataansluitingen. Als de lamp brandt, is het onderdeel in orde.

Als het verwarmingselement slecht is, koop dan een nieuw en vervang het. Om het oude element eruit te halen, moet u de bovenkant van de droger losmaken en optillen. Dit wordt gedaan door een plamuurmes tussen de bovenkant en de voorkant van de kast te duwen, ongeveer 3 “van de zijkant van de droger aan beide kanten. Hierdoor komen de twee bevestigingen los die de voorkant van de bovenkant naar beneden houden. Duw tegelijkertijd een platte schroevendraaier tussen de bovenkant en de kast in het midden van de voorkant. Als de bevestigingsmiddelen zijn losgemaakt, kunt u de voorkant gemakkelijk optillen en kan deze ver naar achteren worden geduwd en op een muur achter de droger worden geplaatst. Als de bovenkant gaat niet gemakkelijk omhoog probeer de ontgrendelclips te vinden en duw ze terug met het plamuurmes. Aan de bovenkant van het verwarmingselement zit één schroef. Dat is alles wat het verwarmingselement vasthoudt. De onderkant past in een groef om het vast te houden. Maak een tekening van waar de draden zijn aangesloten op het verwarmingselement en de thermostaat of thermostaten. Koppel vervolgens de draden los van het verwarmingselement en de thermostaten aan de zijkant van de verwarmingsbehuizing. Verwijder de ene bout aan de bovenkant van Duw de behuizing naar achteren totdat deze uit de gleuf komt waarin deze rust. Verwijder de ene schroef aan de onderkant en trek het verwarmingselement uit de behuizing. Plaats de nieuwe erin en zet deze vast met de schroef. Zet het element en de droger weer in elkaar door alles weer vast te maken, inclusief de draden, achterkant, enz. Sluit het snoer van de droger aan en zet het aan om ervoor te zorgen dat het opwarmt.

Als de thermostaten, draden en het verwarmingselement allemaal in orde zijn, zit het probleem mogelijk in een van de schakelaars aan de bovenkant van de kast of zelfs in de motor. Het heeft een veiligheidsschakelaar aan de binnenkant die verbinding maakt met het verwarmingselement. Dit is om de verwarming uit te schakelen als de motor stopt, zodat de kleding niet verbrandt.